blogg.ahlund.se

09 Mar, 2009

NetRelations Inspector, ett testverktyg för webbsidor

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Design & CSS

Via den alldeles utmärkta sajten eutveckling.se läser jag om att webbyrån NetRelations nu har lanserat ett litet smart testverktyg för webbsidor. Verktyget heter NetRelations Inspector och sägs vara ett bra stöd för dig som vill kvalitetssäkra grundläggande parametrar inom tillgänglighet, sökmotorvänlighet och en del andra punkter inom gränssnittsutveckling.

Som Peter på eutveckling.se påpekar så bör du observera att det inte är fråga om ett tillgänglighetstest. Många av punkterna är ju relaterade till tillgänglighet, men det finns många andra aspekter på tillgänglighet och användbarhet som ju inte riktigt går att mäta med ett testverktyg.

Ett kul och bra initiativ tycker jag. Precis som med eutveckling.se så förtjänar verktyget all publicitet det kan få. Jag tror i och för sig att medvetenheten generellt har ökat en del när det gäller tillgänglighet och användbarhet på webben, men det finns fortfarande otroligt mycket kvar att arbeta med, på väldigt många webbplatser.

Här finns iallafall en hel del matnyttigt, och i de fall som det finns kopplingar till t ex WCAG 2.0 och/eller eutveckling.se så finns det länkar dit. Smart att man också kan länka upp verktyget som en favelet. Det gör det ju extra smidigt att kolla in den webbplats man just besöker.

Vill du veta vad man testar så kan du kolla in ”Tester som NetRelations Inspector utför”.

Tidigare inlägg

1 kommentar till "NetRelations Inspector, ett testverktyg för webbsidor"

1 | Anton Andreasson

mars 9th, 2009 klockan 19:48

Avatar

Tack för tummen upp! Vi har fått lite feedback och önskemål som vi kommer gå igenom och se om vi kan tillmötesgå. Samt lite egna idéer också som vi förhoppningsvis får tid att förverkliga inom kort.

/Anton

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...