blogg.ahlund.se

06 Feb, 2008

Tekniska problem…

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Diverse|Teknik

Nä, jag har inte lagt ner bloggen. Det är bara mitt webbhotell Surftown som måste haft problem igen. Ja, igen… för jag upplever tyvärr att det händer rätt ofta. Såg i Google Analytics att bloggen helt plötsligt slutade att fungera under lördagen. Det dröjde till idag (onsdag) innan det blev fart på den igen. Det gick inte att nå databasen, men i det första mailet från supporten tycker man att jag ska installera om WordPress. Efter att ha lagt ytterligare ett ärende hos supporten fick jag nedanstående mail

Vi har märkt av mindre oregelbundenheter i driften, men de problemen vi iakttagit och det bör vara löst inom kort. Vi beklager eventuella problem som uppstått i förbindelse med detta

… och tre minuter senare så fungerar allt. Det var ju skönt att man slapp ominstallation och återställning av backup m.m. Bara så märkligt. Nu är det visst "bara" något trassel med svenska tecken i alla kommentarer…

1 kommentar till "Tekniska problem…"

1 | Jonathan Gabor / Surftown

februari 6th, 2008 klockan 13:58

Avatar

Tjena!

Stötte på ditt inlägg när jag surfade knuff.se, och ville bara lämna en liten kommentar…

Det var ett ”mindre” fel (sett ur det stora perspektivet) som gjorde att databas-servern blev svår att nå för vissa kunder. Det var därför ingenting som rapporterades av övervakningssystemet som viktigt, och endast ett fåtal kunder hörde av sig om detta. Så därför gjorde supportpersonalen bedömningen att det var ett lokalt fel hos kunden, dvs att scripten var felaktiga, och därför tipsades ni om att pröva installera om WordPress.

Men vi upptäckte till slut felkällan, och det har nu åtgärdats. Vi får hoppas att de ändringar vi har gjort motverkar så att problemet inte uppstår igen.

Kort och gott, vi beklagar verkligen och hoppas ni är nöjd med ert webbhotell, trots denna miss.

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...