blogg.ahlund.se

10 Aug, 2007

Äntligen platt-tv

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Prylar

Så slog vi äntligen till och köpte en platt-tv. Min 15 år gamla JVC har gjort sitt i vardagsrummet och får fungera som grabbarnas xbox-tv innan den brakar ihop totalt. Kikade runt lite och fastnade för en 42 tums plasma från LG (LG 42PC55).

Ägnade en liten stund till att ställa in kanalerna och svor samtidigt lite över Söderhamns kabel-tv som envisas med att skicka ut tv-signalerna analogt. Det är ju lite trist och gör inte tv:n riktig rättvisa heller. Förstår mig inte på tekniken riktigt… men om de plockar ner digitala signaler, borde de då inte bara kunna skicka dem vidare? Nåja, tv:n har inbyggt stöd för Boxer. Vi lär skaffa oss en modul och programkort rätt snart, och teckna upp oss på ett abonnemang så att vi får riktigt bra bild.

Har också kopplat ihop allt med min gamla harman/kardon stereo och önskar nu bara att den hade varit förberedd för surround-ljud. Det blir långt ifrån samma grej, även om man nu har basmodul och flera högtalare. Får nog göra mig av med min gamla favoritförstärkare trots allt, och plocka ihop lite nya prylar. Tänkte kolla om det kanske går att få tag på en H/K med surround!?

Tyckte förresten att orcherna i Sagan om ringen såg ännu lite större och otäckare ut när jag kollade på nya tv:n :-).   

LG, 42 tum

Tags: ,

4 kommentarer till "Äntligen platt-tv"

1 | Magda

augusti 10th, 2007 klockan 21:02

Avatar

Då var det bara jag kvar med ”Old Shool” TV ;)

2 | Fredrik Dernebo

augusti 11th, 2007 klockan 7:59

Avatar

Ja man är bra sugen på en platt-tv. Den här kommentaren om att ”men vi har väl en bra tv?” som bland annat min flickvän säger om vår gigantiska 32-tummare, funkar inte riktigt för min del. ;)

3 | Anders

augusti 11th, 2007 klockan 10:25

Avatar

Magda:
Nja, jag hörde faktiskt rykten om en kille här utanför Söderhamn som också… ;-)

Fredrik:
Känner igen den typen av kommentar :-) För min del hade jag kunnat bytt ut min gamla tv redan för flera år sedan…

4 | Magda

augusti 11th, 2007 klockan 13:11

Avatar

Hehe vår TV suger, men vi lyckas alltid göra av med pengarna på annat… Men snart så hoppas jag att vi gör slag i saken :-)

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...