blogg.ahlund.se

06 Mar, 2007

Äntligen en ny spelare

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Musik|Prylar

NW_A1200.jpg… och vad blev det då? Jo, en Sony NW-A1200 på 8 Gb. Min första gamla spelare som rymt någonstans mellan 4-6 album är numera kasserad. Mina inlägg "Musik just nu" kommer nog att förändras en del framöver. Det blir för jobbigt att lista alla album i spelaren när man nu får plats med betydligt många fler :-). Jag som varit van att slänga in musiken via utforskaren och kunna behålla mappstrukturen får lära om. Här är det egna programmet "SonicStage" som gäller när man ska hantera låtarna. Har man inte angett någon ID3-information så blir det rärigt (vilket jag upptäckte att jag slarvat med). Tack och lov så är Gracenote (CDDB) "inbyggt" och när den informationen väl är på plats så är det rena drömmen. Då plockar man ut spellistor och sorterar musiken på allt från årtal till musikstil och… jag vet inte vad. iPod hade en modell för ungefär samma pris och jag hoppas nu att jag gjorde rätt val. Läste någonstans att "min" spelare ska ha lite bättre ljud, men att SonicStage bl a ska vara knepigare att använda än iTunes. Återkommer väl kanske med en recension om en vecka eller två. Åker ner till Solna och jobbar i morgon igen, så då blir det verkligen testkörning på tåget.

Tags: , ,

6 kommentarer till "Äntligen en ny spelare"

1 | Jens Wedin

mars 7th, 2007 klockan 8:50

Avatar

Eftersom jag kör iPod som också använder id taggarna för att skapa ordning måste man ha bra ordning på dem. Detta program som är gratis tycker jag är bra.

http://www.mp3tag.de/en/

2 | Anders Åhlund

mars 7th, 2007 klockan 11:58

Avatar

Det verkar förbaskat bra. Stort tack för tipset!!

3 | Anders Åhlund

mars 7th, 2007 klockan 13:12

Avatar

Uppäckte att jag fick felmeddelanden när jag ville kommentera en kommentar (!?). Måste bara testa om det är fixat nu…

4 | Bosse

mars 9th, 2007 klockan 10:44

Avatar

Får mig att tänka på att det börjar bli dags att ersätta MD-spelaren … skulle helst vilja ha en spelare med mikingång, främst för att spela in miljöljud när jag är ute och reser.

5 | Helikoptermannen

april 3rd, 2007 klockan 21:38

Avatar

Verkar bra, snygg skärm! Men vad kostade den då? =)

6 | Anders Ã…hlund

april 4th, 2007 klockan 6:55

Avatar

Köpte den på Elgiganten för 1895:-. Blev nyfiken vad priset ligger på nu och kikade just in på Pricerunner. Hade man väntat lite och handlat i deras onlinebutik så har man fått den för 1579:- inklusive frakt.

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...