blogg.ahlund.se

14 Feb, 2007

Blogger bästa verktyget?

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Teknik|WordPress

Ja, åtminstonde om man får tro den amerikanska tidningen PC World som rankar de bästa bloggverktygen. "Blogger" tar hem förstapriset. På en skala från 1 till 100 så får Blogger betyget 91. Min favorit "WordPress" (som jag använder till denna blogg) tar andraplatsen, med 88 poäng. Bara tre poäng efter!! Här tycker man att det framför allt är användargränssnittet som drar ner betyget. Det kan tydligen uppfattas som förvirrande för ovana användare. "Typepad" hamnar på en tredjeplats med betyget 84, medan "Tripod" och "Squarespace" får dela på en femteplats med sina respektive 74 poäng. Häftigt att de två bästa plattformarna faktiskt också är gratis till skillnad mot de övriga tre. Värt att notera är väl också att "Blogger" förvisso erbjuder 300 Mb lagringsutrymme och "Wordpress" bara 50 Mb. I gengäld så kan man ju faktiskt installera WordPress på det egna webbhotellet och anpassa det precis som man vill. Det borde väl också vara värt några poäng?

Inga kommentarer till "Blogger bästa verktyget?"

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...