blogg.ahlund.se

05 Nov, 2006

Man glömmer så snabbt…

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Teknik

Sitter vid svärföräldrarnas dator och surfar. Ordet "Surfa" får en ny betydelse när man återigen kopplas upp på nätet via ett 56-modem. Tänk vad snabbt man glömmer. Allt tar ju så otroligt lång tid. Jag har laddat hem virusdefinitionerna till Norton Antivirus 2002, försökt att plocka hem några av de 60 (!!) uppdateringar som fanns på Windows Update och samtidigt kollat min egen webbmail. Datorn har stått uppkopplad i några timmar nu. Jag har med jämna mellanrum försökt att surfa på några av mina favoritsajter, och "favorit" har också fått en annan betydelse nu under förmiddagen. Med en halvtaskig modemuppkoppling hatar jag nu verkligen allt vad tungladdad grafik heter, flashsajterna går bort och flera av mina favoritbloggar får jag nog också omvärdera en del. Allt är bara så förbaskat tuuuungt… Hur många sitter egentligen fortfarande uppkopplade med modem? Av ointresse hos vissa, men i det här fallet finns det bara inte någon möjlighet. Närmasta telestation går tydligen inte att bygga ut så att man kan erbjuda ADSL. Jag har onekligen fått mig en liten tankeställare under förmiddagen. Att ha optimerad grafik på sajten, att undvika andra tungladdade element må ha en liten betydelse när man har bredband, men det går en ohyggligt stor skillnad när man "tvingas" till en uppkoppling via modem. Trimma sajterna, håll dig till standards och ägna gärna en liten tanke till dem som inte tar sig fram lika fort som dig i trafiken.

1 kommentar till "Man glömmer så snabbt…"

1 | Jens Wedin

november 5th, 2006 klockan 23:30

Avatar

Denna är ju bra för att snabbt kolla hur man ligger till. Det som ofta är problemen idag tycker jag är är just js filerna som börjar bli ganska stora, iallafall om man använder sig av de vanliga biblioteken. Även statistik js filerna är ju stora.

http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/index.html

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...