blogg.ahlund.se

19 Okt, 2006

Skärmdumpar och tumnaglar från dina länkar

Skriven av: Anders Åhlund i kategorin Design & CSS|Teknik|WordPress

WebSnapr låter dig ta skärmdumpar av nästintill alla sajter genom att bara knappa in en URL. Testa t ex att skriva så här: http://images.websnapr.com/?url=blogg.ahlund.se. Texten "blogg.ahlund.se" ersätter du givetvis sedan bara med url:en till den sajt som du vill ha en skärmdump av. Servern är hårt belastad just nu, men enligt WebSnapr så ska dumpen skapas inom bara några sekunder. På sajten finns också ett Preview Bubble javascript som gör det möjligt att få en liten tjusig förhandstitt på en sajt, när man för musen över en länk Inte helt oväntat så dröjde det bara några timmar innan scriptet byggdes om så att man nu får allt som en smidigt plugin till WordPress. På XSBlog hittar du en variant där du väljer om du vill ha en preview på alla dina externa länkar (helt automatiskt) eller om du vill styra det själv genom att bara lägga in class="previewlink" i din länk. Här är några exempel på vad XSDSnapr för WordPress åstadkommer:

Inga kommentarer till "Skärmdumpar och tumnaglar från dina länkar"

Kommentarer

Om

Ännu en blogg, med allt från webbutveckling, design & css till musik, länktips och teknik. Lite av varje alltså...